שיחה:מבנה הזרע

מתוך BioHeker Wiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

לחברי הקבוצה שלום. א. כל הכבוד על הזריזות. ב. מצגת יש להעלות כמו תמונה כקובץ ואז לעשות לה קישור במקורות. ג. האם גם עדי ואורון שותפים לעשייה? אשמח לראות אם נכנסו וערכו. ד. שימו לב שבפתיחה יש פעמים מבנה הזרע ככותרת. כדאי להוריד אחד. ה. חסר לי הגדרה או הסבר כללי על מהו זרע. ו. בהמשך כשקבוצות אחרות יכניסו מידע אפשר יהיה לעשות עוד קישורים. לילך.


שלום לילך,

תודה רבה. וכן, אורון, עדי ואני נפגשנו אצל דר ועשינו יחד את העבודה. 

שירה


הגדרה למהו זרע-

הזרע מהווה מעין צמח ממוזער, הוא ה"צאצא" של הצמח המשמש כאמצעי לריבוי והפצה של צמחים.



מעדי צליק

חשבתי לכתוב על דרך התפתחותו של הזרע. זה יהיה הרלוונטי?

לעדי צליק: לא נראה לי שזה רלוונטי כי יש קבוצה שכבר כותבת על תהליך הנביטה. (דר)

מסכימה עם דר. יחד עם זה כדאי להוסיף על ההבדל בין זרע חד-פסיגי ודו-פסיגי מבחינת המבנה.--lil 09:25, 25 בדצמבר 2011 (UTC)


שלום לחברי קבוצת מבנה הזרע,

מי שלא מעודכן- ק-ב-ו-צ-ת מבנה הזרע, משמע, עובדים ב-י-ח-ד, משמע, לפני שינויים קיצוניים מיידעים את שאר חברי הקבוצה. בנוסף, שומרים על מבנה אחיד בדף. לצערי, התמונה האחרונה שנוספה הרסה את המבנה ולא הייתה דרך לשלב אותה מבלי לשבור אותו. עד כמה שהטכנולוגיה היום מתקדמת, דף הוויקי שלנו לא מגיע לרמה של הוורד והוא לא מחבב תמונות. אם תמצאו דרך להכניע את אכזריות דף הוויקי מבלי לפרק ולשנות את המבנה מבחינה קיצונית- מוזמנים בהחלט. בבקשה שימו לב שהתמונה צריכה להיות ממזוערת לשם שמירה על מבנה אחיד ואסטטיות.

תודה, והמשך חיים מזהיר.

נ.ב. התמונה מופיעה כאן למקרה שהיא נכחדה בדרך כלשהי ממחשבכם, וגם כאן היא לא נוטה להתאקלם:


Wiki.JPG









חומר על חד פסיגיים ודו פסיגיים מבחינת מבנה (מויקיפדיה):

חד פסיגיים: תכונות אלו אינן קבועות

גבעול - רקמות ההובלה מפוזרות בגבעול והן בדרך כלל נטולות רקמת הקמביום, שהיא רקמה המכילה תאים עובריים המסוגלים להתחלק ומשמשים לגדילת הצמח. לפיכך הגבעול מגיע לרוחב מסוים ואינו מתרחב עוד. מהסיבה הזאת ישנם מעט עצים במחלקה (דקלים בלבד), וניכר בהם גזע דק יחסית לעצים אחרים בעלי אותו גובה.
עלים - העורקים בעלים של החד־פסיגיים מקבילים בדרך־כלל או יוצאים מנקודה משותפת בשורש העלה. זאת לעומת רשת עורקים סבוכה שניתן לראות בעלים של הדו־פסיגיים.
פרחים - כל חלקי הפרחים של החד־פסיגיים באים לרוב בכפולות של שלוש - שלושה או שישה עלי כותרת, שלושה או שישה אבקנים וכדומה. גרגרי האבקה הם בעלי נקבובית אחת, ובתכונה זו החד־פסיגיים דומים לדו־פסיגיים קדומים.
שורש - לחד־פסיגיים מערכת שורשים מועילה המורכבת משורשים דקים ובלתי מסועפים. התפקיד של שורשון אינו משמעותי או מיוחד ולרוב הוא מת זמן קצר לאחר הנביטה.

דו פסיגיים:

השרשון הראשוני שהזרע מצמיח, מתפתח בהמשך לשורש העיקרי של הצמח. העלים לעתים קרובות שסועים או מנוצים. עורקי העלים יוצרים בדרך כלל רשת סבוכה עם עורק ראשי אחד או מספר איזוגי. הפרחים מחומשים לרוב, כלומר כל חלקיהם באים בכפולות של חמש. לעתים רחוקות יותר ניתן למצוא פרחים מרובעים או משולשים.


אין מה להגיד, מלבד שאנחנו יפים...

♥ שירה

נ.ב. למחר צריך ציוד רק לשעתיים הראשונות (אנגלית).