שיחה:שאלות לפאנל מומחים

מתוך Restoeebs Wiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

שרה אקונס - מדריכה מחוזית -מרכז דרומי - מאיזור יהוד ודרומה - שנה 6 כמדריכה הכניסה לבתי הספר במסגרת ההדרכה - 2-3 השנים הראשונות -פוקוס על יח' המעבדה, בדיוק בשנה שהנושא נהייה חובה. רוב המפגשים היו ביוזמתי, ישבתי פרטנית עם מורים: תכנון העבודה, ההערכה. עם הזמן מורים חשו נתרמים והתחילו ליזום פגישות. הן לצורך המעקב, והן להתמקצעות. בשנתיים החרונות - פגישות פרטניות או בקבוצות קטנות - השתלמויות למורים על התכנית החדשה. (בעיקר כשאין צוות - המדריך נדרש). במס' מקרים צפיתי בשיעורים - כשהתעוררו בעיות. המורים רצו לוודא שהם בסדר וביקשו שאצפה. לפני ואחרי הצפייה ניהלתי עם המורה, ולפי הצורך עם מנהל בי"ס. כשנכנסתי לבי"ס לצפות - ראוי שהביקור היה מתואם עם המנהל. היו מקרים שהביקור היה על רקע סכסוכים בתוך הצות, גיליתי שעדיף מחוץ לבי"ס.

אורית מולווידזון - 7 שנים מדריכה - כיום איזור ב"ש והסביבה. (בהתחלה הדרכתי בת"א). בעבר לא היתה דרישה / מודעות לצורך לקבל הדרכה. החלטנו לשנות גישה ולהגיע לבתי-ספר ביוזמתנו. לפעמים בתיאום עם הנהלות. הרקע היה - התלבטות לגבי כניסה למעבדה, או כשהיו בעיות בציוני הבגרות - ואז ההנהלה הזמינה אותי. בהמשך הביקוש עלה - ופתחנו מודל של "אשכולות הדרכה". בדרום - ישנה השתלמות למורים השנה לדוג' בנושאי פרקי הבחירה. בדרום המיגזר הבדואי צורך הדרכה במיוחד. פעם בחודש עורכים מיפגש בנושא מסוים. מיפגש אחרון היה בנושא קינטיקה. מיפגש הבא יהיה בנושא "טעם של כימיה" -- רצון לדון, להכין שאלות - תפקוד כקהילה לומדת. אישית עברתי מאיזור שלא רצה הדרכה ומעורבות לאיזור שדורש את זה - ונותן כר אינסופי לפעילות. גם באיזור ת"א יש היום ביקוש להדרכה - המדריך לא נתפס כגורם מפקח ושבא לבדוק את המורים - אלא לשרת אותם.

מרים כרמי - צריך לקחת בחשבון שלפני 5-7 שנים המצב היה שונה. לפני כניסת התכנית החדשה. ישנה כרגע נק' זמן של 3-4 שנים שהיא מיוחדת, בעתיד יהיו אתגרים אחרים. כיום אני מדריכה ארצית לתכנית החדשה - עם דגש ליח' "אנרגיה בקצב הכימיה" - אין לי קבוצת מורים שאני מכירה לאורך זמן. אני נפגשת עם מורים לתקופת הכרות קצרה. יש לי קבוצה של מורים שמקבלים ליווי אישי פרטני. ויש הרבה קשרים טלפוניים ובדא"ל. השתלמות לקבוצות של מורים - הידע של מורים נחלק למס' תחומים - פדגוגי קריקולרי, תוכן מדעי, המורה כלומד, ההעברה לתלמידים, ובניית הרצף. בהשתלמות אני חושבת על הרמות הללו. משתדלת לאסוף מידע מוקדם - כדי לדעת מה הצרכים. המיפגש ה-1 הוא בסימן שאלה, בהמשך זה עונה על הצרכים. חשוב להתאים לציפיות.

דורית טייטלבאום - מדריכה ארצית בדגש על חשיבה - בדגש על המעבדה. הדרכה ברמה הארצית - מדן ועד אילת - לא מכירים - חשוב לבדוק את הרקע. מורים רוצים לקבל ולהתחדש. אני משתדלת לתת זוית חדשה לדברים המוכרים. המעבדה כבר קיימת בערך 10 שנים. מצד המורים - מה ניתן לחדש לנו אם אנחנו כבר מס שנים מלמדים. מנסה לתקוף את האתגר דרך נושא אסטרטגיות החשיבה. ניסוח השערה, מסקנות ותוקף מסקנות.