שער הקהילה: הבדלים בין גרסאות

מתוך Restoeebs Wiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
("קשר כימי" שוטף)
("קשר כימי" שוטף)
שורה 17: שורה 17:
 
*[http://stwww.weizmann.ac.il/g-chem/forums/forumsVisual/listmessages.asp?ForumID=56 פורום]
 
*[http://stwww.weizmann.ac.il/g-chem/forums/forumsVisual/listmessages.asp?ForumID=56 פורום]
 
<br>
 
<br>
 +
 +
== אטום ==
 +
 +
המלה אטום פירושה ביוונית "בלתי ניתן לחלוקה"
 +
הגדרה: ''החלקיק הקטן ביותר של יסוד האופייני ליסוד מסוים נקרא '''אטום''' '' . המדען הבריטי '''גון דלטון''' תיאר את'' האטומים ככדורים חלקים , הדומים לכדורי ביליארד.''הכימאים מבססים על כך הגדרת היסוד: יסוד'''טקסט מודגש'''הוא חומר המורכב מסוג אחד בלבד של '''אטומים'''.
 +
 +
כיום אנו יודעים '''שאטומים''' בנויים מחלקיקים זעירים יותר  חקר המבנה של '''האטומיים''' מלמד אותנו על ההבדלים בין יסוד אחד למשניהו.
 +
הפיזיקאי '''הבריטי גוזף''' גון תומסון הוא הראשון שגילה את החלקיקים בעלי המטען השלילי שהם חלק מן המבנה של '''כל האטומים''' שנקראו בשם '''אלקטרונים''' ומקובל לצצינם בסימול'''e''' ציע מודל ב1897 שתיאר את ''האטומים ככדורית של חומר בעל מטען חיובישהאלקטרונים צפים בתוכו כצימוקים בתוך פודינג.'' ארנסט רתרפורד  דחה את המודל של תומסון ב1908 בעקבות ניסוי פשוט שבו חלקיקי אלפא(טעונים חיובית) נפלטו מדגימה של גז רדיואקטיבי -רדון- וכוונו אל תוך סדק בדופן גליל שצידו הפנימי מצופה באבץ גופרי . חלקיקי אלפא פגעו ברדיד פלטינה שהוצב בתוך הגליל וסטויותיהם ממסלולם נמדדו על ידי צפיה בהבזקי האור שנוצרו בעקב הפגיעה באבץ הגפרי. מהתצפיות בניסוי נראה שכמעט כל חלקיקי אלפא חצו את הרדיד והמסלולים הוסטו במידה מועטה מאוד,וכמה חלקיקי אלפא נהדפו היישר בכוון שממנו באו.ההסבר המתאים לממצאים היה, שאטום אינו כדורית בעלת מטען חיובי שהאלקטרונים פזורים בתוכה כצימוקים בפודינג. המודל שהציע רתרפורד ''שהאטום מורכב ממרז דחוס , כמעט נקודתי בעל מטען חיובי ,שכינה אותו גרעין האטום, שסביבו נפח גדול שרובו חלל ריק , בחלל פזורים האלקטרונים'' .ההשערה של רתרפורד כי חלקיקי אלפא הטעונים חיובית שפגעו ישירות באחד מגרעיני הפלטינה הזעירים,נדחו בחוזקה, עקב מטענם החיובי של הגרעינים . החלקיקים בעלי המטען החיובי נקראים פרוטונים ''ומספר הפרוטונים בגרעין האטום של יסוד נקרא המספר האטומי''
  
 
== תכנים ופדגוגיה  ==
 
== תכנים ופדגוגיה  ==

גרסה מתאריך 08:07, 29 בנובמבר 2009

סדנא להכשרת מורים מובילים בכימיה

ברוכים הבאים ל"וויקי מובילים"

וויקי זה יהווה את המסגרת באמצעותה נבנה באופן שיתופי מאגר מידע מדעי ופדגוגי בנושאי הקורס.

"קשר כימי" שוטף

  • הודעות (עודכן לאחרונה 29 באוקטובר) 


אטום

המלה אטום פירושה ביוונית "בלתי ניתן לחלוקה" הגדרה: החלקיק הקטן ביותר של יסוד האופייני ליסוד מסוים נקרא אטום . המדען הבריטי גון דלטון תיאר את האטומים ככדורים חלקים , הדומים לכדורי ביליארד.הכימאים מבססים על כך הגדרת היסוד: יסודטקסט מודגשהוא חומר המורכב מסוג אחד בלבד של אטומים.

כיום אנו יודעים שאטומים בנויים מחלקיקים זעירים יותר חקר המבנה של האטומיים מלמד אותנו על ההבדלים בין יסוד אחד למשניהו. הפיזיקאי הבריטי גוזף גון תומסון הוא הראשון שגילה את החלקיקים בעלי המטען השלילי שהם חלק מן המבנה של כל האטומים שנקראו בשם אלקטרונים ומקובל לצצינם בסימולe ציע מודל ב1897 שתיאר את האטומים ככדורית של חומר בעל מטען חיובישהאלקטרונים צפים בתוכו כצימוקים בתוך פודינג. ארנסט רתרפורד דחה את המודל של תומסון ב1908 בעקבות ניסוי פשוט שבו חלקיקי אלפא(טעונים חיובית) נפלטו מדגימה של גז רדיואקטיבי -רדון- וכוונו אל תוך סדק בדופן גליל שצידו הפנימי מצופה באבץ גופרי . חלקיקי אלפא פגעו ברדיד פלטינה שהוצב בתוך הגליל וסטויותיהם ממסלולם נמדדו על ידי צפיה בהבזקי האור שנוצרו בעקב הפגיעה באבץ הגפרי. מהתצפיות בניסוי נראה שכמעט כל חלקיקי אלפא חצו את הרדיד והמסלולים הוסטו במידה מועטה מאוד,וכמה חלקיקי אלפא נהדפו היישר בכוון שממנו באו.ההסבר המתאים לממצאים היה, שאטום אינו כדורית בעלת מטען חיובי שהאלקטרונים פזורים בתוכה כצימוקים בפודינג. המודל שהציע רתרפורד שהאטום מורכב ממרז דחוס , כמעט נקודתי בעל מטען חיובי ,שכינה אותו גרעין האטום, שסביבו נפח גדול שרובו חלל ריק , בחלל פזורים האלקטרונים .ההשערה של רתרפורד כי חלקיקי אלפא הטעונים חיובית שפגעו ישירות באחד מגרעיני הפלטינה הזעירים,נדחו בחוזקה, עקב מטענם החיובי של הגרעינים . החלקיקים בעלי המטען החיובי נקראים פרוטונים ומספר הפרוטונים בגרעין האטום של יסוד נקרא המספר האטומי

תכנים ופדגוגיה


קישורים חיצוניים

קישור לבלוגים

קישור לבלוג מורים
הבלוג של שרית


קישור למדריכי שימוש בוויקי (בעברית)

קישור למדריך במשתמש - וויקי בקישור זה יש מידע בסיסי. מידע מתקדם יותר (אך רלבנטי לנו כמו למשל העלאת תמונה וקישורה לעמוד) תחת סעיף 9 - פעולות נוספות - יש ללחוץ על "כיצד לבצע פעולות מתקדמות עם ויקי"

מדריך למשתמש - מכללת אחווה בקישור זה יש גם סרט ומתחתיו הוראות כתובות כולל צילומי סרגל הכלים בצורה פשוטה וברורה